Om Dagboken

Att ha en vision utan en handlingsplan är bara en illusion, sa hon.

Den som sa det var min business och du förstår det hela när du läser dagboken. Det är nämligen de samtal som utspelar sig mellan mig (Alice) och min business (BarfotaChefen).

Jag har också drömmar och mål, precis som du, och för att lyckas så tar jag den här hjälpen av min business, som egentligen är jag själv. Jag har de här samtalen med mig själv och på så sätt skapar jag en mer disciplinerad person som får saker gjorda, istället för att förhala dem i det oändliga.

Jag har upptäckt att jag inte klarar av det här på egen hand. Det är dessutom märkligt hur mycket enklare det är när man är ”två”. När man har någon att prata med och någon som kan ta mig igenom de svåra passagerna.

Det är ungefär som att ha en coach och en mentor samtidigt och ibland gå på föreläsningar. Ibland är hon så klok så jag undrar var det kommer ifrån. Var har hon lärt sig allt, undrar jag?

Det verkar ju väldigt schizofrent tänker du och på sätt och vis är det kanske det, eftersom jag ju är båda i en och samma person. Jag tror vi glömmer bort det ibland när vi har en business, att vi agerar i flera roller.

En del av Dagboken är just samtalen mellan mig och min business, om vad jag har varit med om under dagen och som har påverkat mig eller lärt mig något. Det kan vara i möten med andra människor eller genom att läsa något som jag inspirerats av.

Det viktiga här är att min business försöker få mig att förstå att jag har något att lära mig av varje situation som inte går som jag tänkt mig.  Och att jag ska glädjas åt det jag gör bra. Det finns inget misslyckande, säger hon, bara lärande (det är inte alltid jag tror henne….. ).

Allt detta får du som läsare få ta del av.

 

Välkommen in i min värld som entreprenör/ Alice

 

 

 

 

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Helena Martikkala december 7, 2011 kl. 00:34

Det ska bli spännande att följa din dagbok. Jag tror redan jag har en favorit som jag särskilt ska följa.
Best Regards from a BUSINESS woman.

Svara

Leave a Comment